Ziemniaczki z twarożkiem

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 2 porcje
  • 1 godzina
  • Łatwe

Składniki:

  • Ziemniaki - kilka sztuk
  • Twaróg - 1 kostka
  • Śmietana 18% - 2 łyżki
  • Mleko
  • Szczypiorek
  • Rzodkiewka

Przygotowanie

1. Wybieramy kilka ziemniaków podobnych rozmiarów, myjemy i gotujemy w łupinach w osolonej wodzie. Ziemniaki mają być al – dente.

2.Twaróg łączymy ze śmietaną i mlekiem. Dodajemy pieprz i sól.

3.Przygotowujemy warzywa. Kroimy w cienkie paski cebulę, rzodkiewkę i szczypiorek. Wkładamy do osobnych miseczek.

4. Ziemniaki wyjęte z wody kroimy na pół, rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki smarujemy olejem, posypujemy świeżym majerankiem, świeżo zmielona solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do  temp. 220 C. Pieczemy ok . 20 min.

5. Wykładamy ziemniaki, dodajemy twaróg, posypujemy warzywami, dodajemy masełko.

Oceń ten przepis