Zielony tofurnik
- 8 porcji
- 2 godziny
- Łatwe
Składniki:
- Tofu naturalne - 2 kostki (360g)
- Kasza jaglana - 1/4 szklanki
- Mleczko kokosowe - 1 puszka 400ml
- Ksylitol-1/2 szklanki
- Herbata matcha - 2 łyżki
- Pistacje obrane - 50g
- Mąka ziemniaczana bezglutenowa - 2 łyżki
- Sok z połowy cytryny
- Ziarenka wanilii
- Kiwi - 2 sztuki
Przygotowanie
- Kaszę ugotować na mleku kokosowym.
- Zmiksować z pozostałymi składnikami na gładki krem.
- Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.
- Wystudzić, przełożyć do lodówki na kilka godzin.
- Przed podaniem udekorować plasterkami kiwi lub innymi owocami.