Wspomnienie minionego lata z nutą jesieni, czyli lody dyniowe z kawałkami gorzkiej czekolady
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/p1030631-1200x675.jpg)
- 6 porcji
- 1 godzina
- Łatwe
Składniki:
- Śmietanka 30% - 400 ml
- Mus z pieczonej dyni - 300 ml
- Czekolada gorzka bezglutenowa - 5 kostek
- Miód - 2 łyżeczki
Przygotowanie
Dynie upiec i zblendować razem z miodem na gładką masę. Osobno zmiksować śmietankę na sztywną masę.
Następnie połączyć ze sobą składniki i dobrze wymieszać (blenderem). Całość wstawić do zamrażarki na pół godziny. Po wyjęciu ponownie zmiksować oraz dodać pokruszoną gorzką czekoladę wymieszać i wstawić na 3/4 godziny do zamrażarki.
Lody można udekorować owocami np. malinami
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/p1030631-1200x900.jpg)