WRAP a’la McDonald’s

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 47 minut
  • Łatwe

Składniki:

WRAP:

  • Twarożek, chudy, wiejski - 200 g
  • Jajko (wielkość M) - 3 szt.
  • Sól - 1/2 łyżeczki
  • Ser ementaler - 200 g

NADZIENIE:

  • Ogórek konserwowy - 50 g
  • Majonez bezglutenowy- 120 g
  • Cebula - 1 szt.
  • Ketchup - 2 łyżeczki
  • Pieprz i sól - 1/2 łyżeczki
  • Sałata lodowa/pekińska - ok. 100 g
  • Mięso mielone - 300 g
  • Olej

Przygotowanie

1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

2. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie przełożyć do miseczki.

3. Twarożek, 80 g startego sera, jajka i 1/2 łyżeczki soli zblendować. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, rozprowadzić na niej masę, wygładzić powierzchnię i piec na złoty kolor w piekarniku przez 25 min.

4. Cebulę obrać, przekroić na pół. Jedną połówkę odstawić na bok, a drugą zmiksować z 30 g ogórków konserwowych. Dodać majonez, ketchup, sól i pieprz do smaku, następnie znów zmiksować.

5. Sałatę lodową umyć, osuszyć, pokroić w paski. Ogórki konserwowe i resztę cebuli również pokroić w paski.

6. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso mielone.

7. Na upieczonym wrapie rozsmarować przygotowany wcześniej sos z dodatkiem ogórków konserwowych, rozłożyć na nim sałatę, cebulę, ogórki, pozostałą część sera żółtego oraz mięso, zostawiając wokół brzegów trochę wolnego miejsca. Następnie zwinąć ciasno wrap.

8. Pokroić na kawałki i podawać.

Oceń ten przepis