WRAP a’la McDonald’s
- 4 porcje
- 47 minut
- Łatwe
Składniki:
WRAP:
- Twarożek, chudy, wiejski - 200 g
- Jajko (wielkość M) - 3 szt.
- Sól - 1/2 łyżeczki
- Ser ementaler - 200 g
NADZIENIE:
- Ogórek konserwowy - 50 g
- Majonez bezglutenowy- 120 g
- Cebula - 1 szt.
- Ketchup - 2 łyżeczki
- Pieprz i sól - 1/2 łyżeczki
- Sałata lodowa/pekińska - ok. 100 g
- Mięso mielone - 300 g
- Olej
Przygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
2. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie przełożyć do miseczki.
3. Twarożek, 80 g startego sera, jajka i 1/2 łyżeczki soli zblendować. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, rozprowadzić na niej masę, wygładzić powierzchnię i piec na złoty kolor w piekarniku przez 25 min.
4. Cebulę obrać, przekroić na pół. Jedną połówkę odstawić na bok, a drugą zmiksować z 30 g ogórków konserwowych. Dodać majonez, ketchup, sól i pieprz do smaku, następnie znów zmiksować.
5. Sałatę lodową umyć, osuszyć, pokroić w paski. Ogórki konserwowe i resztę cebuli również pokroić w paski.
6. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso mielone.
7. Na upieczonym wrapie rozsmarować przygotowany wcześniej sos z dodatkiem ogórków konserwowych, rozłożyć na nim sałatę, cebulę, ogórki, pozostałą część sera żółtego oraz mięso, zostawiając wokół brzegów trochę wolnego miejsca. Następnie zwinąć ciasno wrap.
8. Pokroić na kawałki i podawać.