Wiśniowy deser a’la tiramisu

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Mrożone wiśnie bez pestek- 1 worek
  • Galaretka wiśniowa - 1 opakowanie
  • Ser mascarpone - 1 małe opakowanie
  • Cukier puder - 2 łyżki
  • Jajko kurze - 2 sztuki
  • Biszkopty bezglutenowe do dekoracji (opcjonalnie)
  • W wersji dla dorosłych - 2 kieliszki wiśniówki

Przygotowanie

Przygotuj galaretkę. Gorącą galaretką zalej mrożone wiśnie. Dodaj wiśniówkę (opcjonalnie) i wymieszaj.
Żółtka utrzyj z cukrem na puch. Następnie dodaj serek i ucieraj dalej (ja korzystam z robota).
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Za pomocą łyżki wymieszaj delikatnie z masą serową.
Podawaj w pucharkach, warstwami wiśnie i krem.
Udekoruj biszkoptami.

Oceń ten przepis