Wiśniowy deser a’la tiramisu
- 4 porcje
- 20 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Mrożone wiśnie bez pestek- 1 worek
- Galaretka wiśniowa - 1 opakowanie
- Ser mascarpone - 1 małe opakowanie
- Cukier puder - 2 łyżki
- Jajko kurze - 2 sztuki
- Biszkopty bezglutenowe do dekoracji (opcjonalnie)
- W wersji dla dorosłych - 2 kieliszki wiśniówki
Przygotowanie
Przygotuj galaretkę. Gorącą galaretką zalej mrożone wiśnie. Dodaj wiśniówkę (opcjonalnie) i wymieszaj.
Żółtka utrzyj z cukrem na puch. Następnie dodaj serek i ucieraj dalej (ja korzystam z robota).
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Za pomocą łyżki wymieszaj delikatnie z masą serową.
Podawaj w pucharkach, warstwami wiśnie i krem.
Udekoruj biszkoptami.