Wiśniowo – kakaowa pianka jogurtowa
- 1 porcja
- 30 minut
- Łatwe
Składniki:
- Bita śmietana w proszku bez glutenu - 10 g
- Mleko - 150 ml
- Ciemne kakao bezglutenowe - 1 łyżeczka
- Jogurt wiśniowy - 150 g
- Galaretka wiśniowa bez glutenu - 1 szt.
- Gorzka czekolada - 3 kostki
- Maliny
- Jeżyny
Przygotowanie
- Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- Zostawiamy ją do ostygnięcia, ale nie doprowadzamy do stężenia
- Śmietanę w proszku ubijamy z kakao i schłodzonym mlekiem
- Dodajemy jogurt oraz przestudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy
- Przelewamy do pojemniczka i wstawiamy na całą noc do lodówki
- Rano na wierzch kładziemy dowolne dodatki (u mnie akurat była to czekolada, maliny i jeżyny)
Danie już jest gotowe do zabrania ze sobą na wynos 🙂