Wiśniowo – kakaowa pianka jogurtowa

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Bita śmietana w proszku bez glutenu - 10 g
  • Mleko - 150 ml
  • Ciemne kakao bezglutenowe - 1 łyżeczka
  • Jogurt wiśniowy - 150 g
  • Galaretka wiśniowa bez glutenu - 1 szt.
  • Gorzka czekolada - 3 kostki
  • Maliny
  • Jeżyny

To danie jest ciekawym pomysłem na urozmaicenie naszych posiłków zabieranych do szkoły lub pracy. Wystarczy przygotować wszystko wieczorem i zostawić na noc do stężenia, a rano mamy gotowy posiłek na wynos.

Przygotowanie

  • Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • Zostawiamy ją do ostygnięcia, ale nie doprowadzamy do stężenia
  • Śmietanę w proszku ubijamy z kakao i schłodzonym mlekiem
  • Dodajemy jogurt oraz przestudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy
  • Przelewamy do pojemniczka i wstawiamy na całą noc do lodówki
  • Rano na wierzch kładziemy dowolne dodatki (u mnie akurat była to czekolada, maliny i jeżyny)

Danie już jest gotowe do zabrania ze sobą na wynos 🙂

Oceń ten przepis