Wegańskie burgery

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 3 porcje
  • 30 minut
  • Średnie

Składniki:

  • Bezglutenowa bułka do burgera - 3 sztuki
  • Soligrano Vege Burger jaglany z buraczkiem i czerwoną soczewicą bez glutenu - 120 g
  • Sałata
  • Ogórek - zielony/kiszony/konserwowy (wg uznania)
  • Pomidor
  • Sałata karbowana
  • Ketchup
  • Ulubiony sos

Burger niejedno ma imię. Mój nazywa się wegański bezglutenowy i jest przepyszny!

Przygotowanie

1. Kotlety przyrządzamy wg wytycznych na opakowaniu.

2. Przekrojone bułki wkładamy do rozgrzanego piekarnika i trzymamy tam, aż zaczną się lekko przypiekać.

3. W międzyczasie rwiemy i myjemy liście sałaty oraz kroimy na talarki ulubione dodatki.

4. Usmażone kotlety najlepiej wkładać od razu do kanapki, więc dobrze mieć pomocnika, który podczas Twojego smażenia będzie dbał o pozostałe części.

5. Przypieczone bułki smarujemy wewnątrz ulubionymi sosami. Świetnie wkomponuje się tu także guacamole lub zielone pesto.

6. Następnie nakładamy kolejno sałatę, kotlety, pomidora, ogórki (może masz ochotę na coś jeszcze?) i przykrywamy górną częścią bułki.

Super z frytkami, super saute.

Oceń ten przepis