Wegańskie burgery
- 3 porcje
- 30 minut
- Średnie
Składniki:
- Bezglutenowa bułka do burgera - 3 sztuki
- Soligrano Vege Burger jaglany z buraczkiem i czerwoną soczewicą bez glutenu - 120 g
- Sałata
- Ogórek - zielony/kiszony/konserwowy (wg uznania)
- Pomidor
- Sałata karbowana
- Ketchup
- Ulubiony sos
Przygotowanie
1. Kotlety przyrządzamy wg wytycznych na opakowaniu.
2. Przekrojone bułki wkładamy do rozgrzanego piekarnika i trzymamy tam, aż zaczną się lekko przypiekać.
3. W międzyczasie rwiemy i myjemy liście sałaty oraz kroimy na talarki ulubione dodatki.
4. Usmażone kotlety najlepiej wkładać od razu do kanapki, więc dobrze mieć pomocnika, który podczas Twojego smażenia będzie dbał o pozostałe części.
5. Przypieczone bułki smarujemy wewnątrz ulubionymi sosami. Świetnie wkomponuje się tu także guacamole lub zielone pesto.
6. Następnie nakładamy kolejno sałatę, kotlety, pomidora, ogórki (może masz ochotę na coś jeszcze?) i przykrywamy górną częścią bułki.
Super z frytkami, super saute.