Twarogowe placuszki z truskawkami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • 80 g twarogu półtłustego
  • 1 jajko
  • 40 g mąki kukurydzianej bezglutenowej np. Balviten
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego bezglutenowego np. Celiko
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego np. Celiko
  • Truskawki - kilka sztuk
  • 1 łyżka oliwy

Zdrowa, sycąca i szybka przekąska z owocami!

Przygotowanie

Twaróg, jajko, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia blendujemy na gładką masę.

Truskawki kroimy na małe kawałki i dodajemy do masy.

Smażymy z dwóch stron na łyżce oliwy.

Oceń ten przepis