Truskawkowe Tiramisu

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 10 porcji
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Truskawki
  • Śmietanka 30%
  • Fix do śmietanki BG
  • Biszkopty okrągłe BG
  • Cukier puder

Truskawkowe tiramisu to prosty i smaczny przepis na lato, gdy są truskawki. U mnie w zasadzie przez cały rok dzięki mrożonemu truskawkowemu musowi.

Przygotowanie

  • Przygotuj naczynia, w których będziesz robić deser – wysokie szklanki lub kubeczki plastikowe.
  • Zmiksuj truskawki na mus (z cukrem lub bez).
  • Ubij schłodzoną śmietankę 30% z odrobiną cukru i fix-u do śmietanki.
  • Teraz „składamy” deser, piętrowo w naczyniach, patrząc od dołu:

1. Biszkopt – lekko nasączony sokiem pomarańczowym (ok. 1 łyżka stołowa na 1 biszkopt)

2. Bita śmietana

3. Mus Truskawkowy

i powtarzamy warstwy aż do wypełnienia naczynia.

Na wierzchu w celu dekoracji można dać kleks z bitej śmietany i posypać kakao.

Smacznego!

Oceń ten przepis