Truskawkowe Tiramisu
- 10 porcji
- 30 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Truskawki
- Śmietanka 30%
- Fix do śmietanki BG
- Biszkopty okrągłe BG
- Cukier puder
Przygotowanie
- Przygotuj naczynia, w których będziesz robić deser – wysokie szklanki lub kubeczki plastikowe.
- Zmiksuj truskawki na mus (z cukrem lub bez).
- Ubij schłodzoną śmietankę 30% z odrobiną cukru i fix-u do śmietanki.
- Teraz „składamy” deser, piętrowo w naczyniach, patrząc od dołu:
1. Biszkopt – lekko nasączony sokiem pomarańczowym (ok. 1 łyżka stołowa na 1 biszkopt)
2. Bita śmietana
3. Mus Truskawkowy
i powtarzamy warstwy aż do wypełnienia naczynia.
Na wierzchu w celu dekoracji można dać kleks z bitej śmietany i posypać kakao.
Smacznego!