Sos majonezowo-keczupowy

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • -
  • 5 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

Składniki na jedną szklankę sosu:

  • Majonez bezglutenowy - ½ szklanki
  • Ketchup łagodny bezglutenowy (łagodnego dodajemy więcej, ostrego mniej) - ½ szklanki

Opcje:

  • Papryka słodka w proszku - szczypta
  • Papryka w proszku ostra - szczypta
  • Musztarda bezglutenowa - 1 łyżeczka

Sos jest idealny do nugettsów, nachosów, do surowych warzyw pokrojonych w słupki.

Przygotowanie

Majonez mieszać z ketchupem, aż będzie miał jednolity, różowy kolor. Doprawić wg uznania. Sos jest najlepszy świeży, dlatego najlepiej zrobić go w ostatniej chwili.

Przepis ukazał się w Bez Glutenu nr 3.

Oceń ten przepis