Sos majonezowo-keczupowy
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/06/sosy-1200x675.jpg)
- -
- 5 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
Składniki na jedną szklankę sosu:
- Majonez bezglutenowy - ½ szklanki
- Ketchup łagodny bezglutenowy (łagodnego dodajemy więcej, ostrego mniej) - ½ szklanki
Opcje:
- Papryka słodka w proszku - szczypta
- Papryka w proszku ostra - szczypta
- Musztarda bezglutenowa - 1 łyżeczka
Przygotowanie
Majonez mieszać z ketchupem, aż będzie miał jednolity, różowy kolor. Doprawić wg uznania. Sos jest najlepszy świeży, dlatego najlepiej zrobić go w ostatniej chwili.
Przepis ukazał się w Bez Glutenu nr 3.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/06/sosy-1200x798.jpg)