Sernik truskawkowa Milka bez pieczenia
- 12 porcji
- 30 minut
- Łatwe
Składniki:
Spód:
- * 125 g ciastek Digestive Schär
- * 80 g masła orzechowego
- * 60 g gorzkiej czekolady
Masa truskawkowa:
- * 300 g jogurtu naturalnego bez laktozy
- * 250 g twarogu bez laktozy
- * 300 g świeżych truskawek
- * 25 g żelatyny rozpuszczonej w 100 ml gorącej wody
- * 60 g cukru brązowego
Polewa:
- * 100 g gorzkiej czekolady
- * 100 ml mleczka kokosowego (płynne)
Przygotowanie
Przepis od mrfit-trener. W oryginale do masy dodana była jeszcze odżywka białkowa truskawkowa (50 g), a do polewy olej kokosowy (10g).
Spód:
Ciasteczka blendujemy na pył. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do ciastek czekoladę i masło orzechowe, mieszamy i wykładamy dno tortownicy (18 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Wkładamy do lodówki.
Masa:
Rozpuszczamy żelatynę. Do blendera wrzucamy twaróg, truskawki i jogurt. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy żelatynę i znów blendujemy. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Odstawiamy na całą noc do lodówki.
Polewa:
Czekoladę z mleczkiem kokosowym roztapiamy w kąpieli wodnej, mieszam i wylewamy na wcześniej wyciągnięty z formy torcik . Dekorujemy wedle uznania. Wstawiamy ponownie na co najmniej godzinę do lodówki .
Smacznego ❤️❤️❤️