Sernik truskawkowa Milka bez pieczenia

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

Spód:

  • * 125 g ciastek Digestive Schär
  • * 80 g masła orzechowego
  • * 60 g gorzkiej czekolady

Masa truskawkowa:

  • * 300 g jogurtu naturalnego bez laktozy
  • * 250 g twarogu bez laktozy
  • * 300 g świeżych truskawek
  • * 25 g żelatyny rozpuszczonej w 100 ml gorącej wody
  • * 60 g cukru brązowego

Polewa:

  • * 100 g gorzkiej czekolady
  • * 100 ml mleczka kokosowego (płynne)

Dzisiaj coś dla miłośników czekolady.

Przygotowanie

Przepis od mrfit-trener. W oryginale do masy dodana była jeszcze odżywka białkowa truskawkowa (50 g), a do polewy olej kokosowy (10g).

Spód:

Ciasteczka blendujemy na pył. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do ciastek czekoladę i masło orzechowe, mieszamy i wykładamy dno tortownicy (18 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Wkładamy do lodówki.

Masa:

Rozpuszczamy żelatynę. Do blendera wrzucamy twaróg, truskawki i jogurt. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy żelatynę i znów blendujemy. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Odstawiamy na całą noc do lodówki.

Polewa:

Czekoladę z mleczkiem kokosowym roztapiamy w kąpieli wodnej, mieszam i wylewamy na wcześniej wyciągnięty z formy torcik . Dekorujemy wedle uznania. Wstawiamy ponownie na co najmniej godzinę do lodówki .

Smacznego ❤️❤️❤️

Oceń ten przepis