Sernik na zimno z serków homogenizowanych bez laktozy
- 8 porcji
- 30 minut
- Łatwe
Składniki:
Masa:
- Serek waniliowy Mlekovita bez laktozy - 4 opakowania
- Masło bez laktozy np. Mlekovita - 1 opakowanie
- Cukier - 3/4 szklanki
- Jajka - 4 sztuki
- Galaretka (np. truskawkowa Winiary) - 1 opakowanie
- Żelatyna np. Winiary - 1 opakowanie
- Woda (do żelatyny) - 1,5 szklanki
Dodatkowo:
- Owoce sezonowe do galaretki - maliny, jagody, itp.
Przygotowanie
1. W garnku żelatynę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej przegotowanej wody i wystudzić. NIE GOTOWAĆ!!!
2. W drugim garnku przygotować galaretkę i wystudzić.
3. W misce ubić mikserem całe jajka z cukrem.
4. Następnie do miski dodawać stopniowo po kawałku masło, cały czas ubijając mikserem.
5. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodawać serki homogenizowane. UWAGA! Jeśli zaczyna masa wychlapywać z miski należy zmniejszyć obroty miksera.
6. Dodać wystudzoną żelatynę do naszej masy i wymieszać łyżką. Gotową masę wlać do tortownicy.
7. Naszą przygotowaną masę udekorować owocami według uznania.
8. Kiedy masa stężeje, wylać na owoce zimną galaretkę i ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin.
SMACZNEGO !