Sernik dyniowy z cynamonem

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 16 porcji
  • 1 godzina 30 minut
  • Średnie

Składniki:

Spód:

  • Mąka kokosowa bezglutenowa - 7 łyżek⠀
  • Mąka ryżowa bezglutenowa - 5 łyżek⠀
  • Jajo - 2 sztuki ⠀
  • Kakao - 2 łyżki ⠀
  • Olej kokosowy - 3 łyżki ⠀
  • Erytrol - 2 łyżki

Masa serowa:

  • Twaróg sernikowy - 1 kg
  • Jogurt naturalny - 250 g
  • Dynia, puree - 400 g
  • Erytrol - 5 łyżek
  • Budyń waniliowy bezglutenowy, bez cukru - 2 opakowania ⠀
  • Skrobia bezglutenowa - 1 łyżeczka ⠀
  • Jajko - 3 sztuki ⠀
  • Olejek waniliowy
  • Cynamon⠀

Jesienna chandra postępuje???
Wraz z jesienią nadchodzi sezon na dynię?⠀
Sernik dyniowy z cynamonem – pychota!!!! Delikatny i pyszny.

* Dla wielbicieli słodyczy polecam dodać więcej słodzidła ❤️ ⠀

Przygotowanie

Spód:

Ugniatamy całość i wykładamy spód foremki do pieczenia. ⠀

Masa serowa:

Wszystko miksujemy razem z wyłączeniem białek.

Białka ubijamy osobno.

Dodajemy powoli do zmiksowanej masy, mieszając łyżką!

Wylewamy masę na spód.

Pieczemy 60 min ,,góra -dół,, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ⠀

Oceń ten przepis