Sernik dyniowy z cynamonem
- 16 porcji
- 1 godzina 30 minut
- Średnie
Składniki:
Spód:
- Mąka kokosowa bezglutenowa - 7 łyżek⠀
- Mąka ryżowa bezglutenowa - 5 łyżek⠀
- Jajo - 2 sztuki ⠀
- Kakao - 2 łyżki ⠀
- Olej kokosowy - 3 łyżki ⠀
- Erytrol - 2 łyżki
Masa serowa:
- Twaróg sernikowy - 1 kg
- Jogurt naturalny - 250 g
- Dynia, puree - 400 g
- Erytrol - 5 łyżek
- Budyń waniliowy bezglutenowy, bez cukru - 2 opakowania ⠀
- Skrobia bezglutenowa - 1 łyżeczka ⠀
- Jajko - 3 sztuki ⠀
- Olejek waniliowy
- Cynamon⠀
Przygotowanie
Spód:
Ugniatamy całość i wykładamy spód foremki do pieczenia. ⠀
Masa serowa:
Wszystko miksujemy razem z wyłączeniem białek.
Białka ubijamy osobno.
Dodajemy powoli do zmiksowanej masy, mieszając łyżką!
Wylewamy masę na spód.
Pieczemy 60 min ,,góra -dół,, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ⠀