Sernik PALCE LIZAĆ

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • 20 porcji
  • 1 godzina 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Twaróg mielony - 1 kg
  • Masło - 2 łyżki
  • Jajka - 6  sztuk
  • Cukier - 1 szklanka
  • Kasza jaglana - 1 szklanka
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy - 2 łyżeczki

MNIAM 🙂 PALCE LIZAĆ!

Przygotowanie

Ubić w misce pianę z białek.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości.
Następnie dodać  do nich twaróg, 2 łyżki miękkiego masła, kaszę jaglaną, proszek do pieczenia, a na końcu ubitą z białek pianę. Całość delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać na nią masę serową.
Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 1 godz. w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić, a następnie zjeść ze smakiem.

Oceń ten przepis