Sernik PALCE LIZAĆ
- 20 porcji
- 1 godzina 30 minut
- Łatwe
Składniki:
- Twaróg mielony - 1 kg
- Masło - 2 łyżki
- Jajka - 6 sztuk
- Cukier - 1 szklanka
- Kasza jaglana - 1 szklanka
- Proszek do pieczenia bezglutenowy - 2 łyżeczki
Przygotowanie
Ubić w misce pianę z białek.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości.
Następnie dodać do nich twaróg, 2 łyżki miękkiego masła, kaszę jaglaną, proszek do pieczenia, a na końcu ubitą z białek pianę. Całość delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać na nią masę serową.
Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 1 godz. w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić, a następnie zjeść ze smakiem.