Sałatka z rukoli, mozarelli i buraczka

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 5 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Ser mozzarella - 1 kulka
  • Czerwony burak (ugotowany lub upieczony) - 1 szt. (średni)
  • Pomidor - 1 szt.
  • Rukola - 2 garście
  • Ulubiona wędlina - 1 - 2 plasterki
  • Ocet balsamiczny
  • Pieprz
  • Pieczywo: bajgiel, tortilla, kromka chleba

Przygotowanie

1. Ugotowany lub upieczony wcześniej burak, mozzarellę i pomidor pokroić w plastry.
2. Na talerz lub do pudełka na lunch wyłożyć rukolę, ułożyć warzywa i wędlinę.
3. Posypać pieprzem i polać octem balsamicznym; najlepiej zrobić to przed samym podaniem.
4. Podawać z pieczywem; miłośnicy chrupkiego pieczywa mogą bajgiel opiec w tosterze, natomiast tortillę podsmażyć na suchej patelni.

Oceń ten przepis