Sałatka z rzeżuchą i kiełbasą

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Rzeżucha - 4 łyżki
  • Ziemniak - 5 średnich
  • Jajko - 4 sztuki
  • Jabłko - 1 czerwone
  • Ogórek konserwowy - 3 sztuki
  • Kiełbasa biała bezglutenowa wcześniej ugotowana - 1 sztuka
  • Majonez bezglutenowy - 2 łyżki
  • Olej - 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny - 3 łyżki

Przygotowanie

Ziemniaki ugotuj i ostudź. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki, ogórki, jajka pokrój w grubą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Jabłko obierz i pokrój w drobniejszą kostkę, skrop sokiem z cytryny. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Do wszystkiego dodaj 3 łyżki posiekanej rzeżuchy, dodaj majonez i całość wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki. Całość posyp dla ozdoby rzeżuchą.

 

Oceń ten przepis