Sałatka z rzeżuchą i kiełbasą
- 4 porcje
- 30 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Rzeżucha - 4 łyżki
- Ziemniak - 5 średnich
- Jajko - 4 sztuki
- Jabłko - 1 czerwone
- Ogórek konserwowy - 3 sztuki
- Kiełbasa biała bezglutenowa wcześniej ugotowana - 1 sztuka
- Majonez bezglutenowy - 2 łyżki
- Olej - 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
- Sok z cytryny - 3 łyżki
Przygotowanie
Ziemniaki ugotuj i ostudź. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki, ogórki, jajka pokrój w grubą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Jabłko obierz i pokrój w drobniejszą kostkę, skrop sokiem z cytryny. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Do wszystkiego dodaj 3 łyżki posiekanej rzeżuchy, dodaj majonez i całość wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki. Całość posyp dla ozdoby rzeżuchą.