Sałatka z awocado, gruszką i orzechami
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/12/img_20201210_211759-1200x675.jpg)
- 2 porcje
- 15 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Sałata - 10 liści
- Gruszka - 2 sztuki
- Awocado - 1 sztuka
- Orzechy włoskie - 2 garści
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki
- Sok z cytryny - 1/2 cytryny (małej)
- Pieprz czarny świeżo zmielony
Przygotowanie
Orzechy grubo siekamy i prażymy na patelni, studzimy. Umyte liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Obieramy i kroimy w kostkę gruszki i avocado. Wszystkie składniki łączymy. Przepis można modyfikować w zależności od upodobań. Smacznego.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/12/img_20201210_211759-1200x900.jpg)