Sałatka z awocado, gruszką i orzechami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Sałata - 10 liści
  • Gruszka - 2 sztuki
  • Awocado - 1 sztuka
  • Orzechy włoskie - 2 garści
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Sok z cytryny - 1/2 cytryny (małej)
  • Pieprz czarny świeżo zmielony

Przygotowanie

Orzechy grubo siekamy i prażymy na patelni, studzimy. Umyte liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Obieramy i kroimy w kostkę gruszki i avocado. Wszystkie składniki łączymy. Przepis można modyfikować w zależności od upodobań. Smacznego.

Oceń ten przepis