Sałatka warzywna z jajkiem
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/20201003_114821-1200x675.jpg)
- 4 porcje
- 30 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Jajko - 4 sztuki
- Rzodkiewka - 1 pęczek
- Ogórek, świeży - 1 sztuka
- Szczypiorek - 1 sztuka
- Papryka, świeża (czerwona, żółta, zielona do wyboru) - 1 sztuka
- Nać pietruszki - 1 sztuka
- Śmietana 30% - 1 małe opakowanie
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo.
2. Warzywa pokrój w talarki, jajka w ćwiartki.
3. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku pieprzem i solą.
4. Całość wymieszaj.
5. Udekoruj sałatkę pietruszką.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/20201003_114821-1200x900.jpg)