Sałatka śledziowa do blinów

Oceń przepis

Średnia ocena: 4.5
  • 1 porcja
  • 20 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Por (białe części) - 2 sztuki, pokrojone w cienkie półplasterki
  • Żurawina - 1/3 szklanki , umyta
  • Śmietana - 2/3 dużego opakowania
  • Majonez - 2/3 średniego słoiczka
  • Sok z cytryny - z 1/2 cytryny
  • Curry - 2 pełne łyżki
  • Śledź a'la matjas - 2 opakowania
  • Śmietana kwaśna, jogurt naturalny lub kremowy serek - do blinów

Sałatka świetnie komponuje się ze świeżo usmażonymi blinami.

Przygotowanie

Pory zalać wrzącą wodą na 5-10 minut, odsączyć. Wymieszać majonez, śmietanę, żurawinę i curry, dodać do odsączonych porów. Śledzie pokroić w grubsze paski, połączyć z sałatką. Odstawić, aby smaki się połączyły.

 

Oceń ten przepis