Sałatka pekińska

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Pomidor koktajlowy - 8-10 sztuk
  • Ogórek świeży - 1/2 sztuki
  • Oliwa - 2 łyżeczki
  • Majonez - 2 łyżki
  • Keczup - 1 łyżka
  • Pieprz
  • Czosnek suszony - 1 szczypta

Szybka przystawka lub dodatek do obiadu.

Przygotowanie

Kapustę pekińską umyć, osuszyć, pokroić na paski. Pomidorki pokroić na pół, ogórka w plastry i na ćwiartki. Wszystko razem połączyć. Zrobić sos: oliwę wymieszać z majonezem, keczupem, pieprzem i szczyptą czosnku. Zalać sałatkę i dokładnie wymieszać.

Oceń ten przepis