Ryba orzechowa

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 40 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Ryba - 1 sztuka/filet
  • Orzech włoski - 3 sztuki
  • Bułka tarta bezglutenowa - 1,5 łyżeczki
  • Masło - 1 łyżeczka
  • Cytryna - 1 sztuka
  • Pieprz
  • Sól

Ryba + orzechy to najlepsze paliwo dla mózgu!

Przygotowanie

Rybę umyć (w razie potrzeby oczyścić i oskrobać). Rybę doprawić delikatnie solą i pieprzem oraz skropić cytryną.

Orzechy włoskie obrać i posiekać, wymieszać z bułką tartą i roztopionym masłem. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym (skórką do dołu). Na wierzchu posypać kruszonką z orzechów, bułki tartej i masła.

Piec ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180*C.

Oceń ten przepis