Roladki z tortilli
- 3 porcje
- 30 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Tortille kukurydziane bezglutenowe - 3 placki
- Serek śmietankowy typu Almette lub Philadelphia - 1 sztuka (200g)
- Posiekany szczypiorek - 4 łyżki
- Rukola lub sałata - 100 g
- Szynka - 6-9 plasterków (250g)
- Ser żółty - 6-9 plasterków (150g)
- Papryka lub ogórki konserwowe - 1 lub 2 sztuki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Tortille posmarować grubą warstwą serka.
Serek posypać pokrojonym szczypiorkiem i wyłożyć rukolę (lub sałatę).
Wzdłuż ułożyć plasterki szynki i sera, wyłożyć pokrojoną w paski paprykę (lub ogórki).
Całość oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Tortille zawinąć powoli w ciasne rulony i włożyć do lodówki bez przykrycia na około godzinę.
Przed podaniem pokroić tortille na rulony grubości ok. 2-3 cm.
Jeżeli roladki się rozpadają, można w każdą wbić wykałaczkę.