Roladki z tortilli

Oceń przepis

Średnia ocena: 4.5
  • 3 porcje
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Tortille kukurydziane bezglutenowe - 3 placki
  • Serek śmietankowy typu Almette lub Philadelphia - 1 sztuka (200g)
  • Posiekany szczypiorek - 4 łyżki
  • Rukola lub sałata - 100 g
  • Szynka - 6-9 plasterków (250g)
  • Ser żółty - 6-9 plasterków (150g)
  • Papryka lub ogórki konserwowe - 1 lub 2 sztuki
  • Sól
  • Pieprz

Pyszne i pożywne roladki z tortilli.

Przygotowanie

Tortille posmarować grubą warstwą serka.

Serek posypać pokrojonym szczypiorkiem i wyłożyć rukolę (lub sałatę).

Wzdłuż ułożyć plasterki szynki i sera, wyłożyć pokrojoną w paski paprykę (lub ogórki).

Całość oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Tortille zawinąć powoli w ciasne rulony i włożyć do lodówki bez przykrycia na około godzinę.

Przed podaniem pokroić tortille na rulony grubości ok. 2-3 cm.

Jeżeli roladki się rozpadają, można w każdą wbić wykałaczkę.

Oceń ten przepis