Racuszki

Oceń przepis

Średnia ocena: 3.5
  • -
  • 1 godzina
  • Łatwe

Składniki:

  • Mieszanka mąk bezglutenowych - 1 szklanka
  • Mąka kukurydziana (lub ryżowa) - 1 szklanka
  • Jajko - 4 sztuki
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy - 2 łyżeczki
  • Cukier kryształ - 3-4 łyżeczki
  • Woda lub mleko/ jogurt/ maślanka
  • Owoce (jabłko, banan, jagody itp.)

Przygotowanie

Wymieszać wszystko do konsystencji ciut gęściejszej niż na naleśniki.

Dodać pokrojone w kostkę owoce.

Ciasto nakładać łyżką małymi porcjami na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złocisty kolor.

Posypać cukrem pudrem.

Oceń ten przepis