Pudding z tapioki

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Kulki tapioki - 30 g
  • Mleczko kokosowe - 350 g
  • Erytrytol lub cukier - 1,5 łyżki/ 1 łyżka
  • Bezglutenowy ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
  • Owoce sezonowe

Pożywna i lekka przekąska, którą można zabrać ze sobą na letnią wyprawę.

Przygotowanie

Mleczko zagotowujemy, wsypujemy tapiokę, erytrytol i dodajemy ekstrakt.

Gotujemy około 20-25 min. co jakiś czas mieszając, do momentu aż kulki tapioki będą przezroczyste.

Przelewamy do słoiczków, studzimy i wkładamy do lodówki.
Następnie dekorujemy owocami, najlepiej sezonowymi, polewamy syropem np. daktylowym i dekorujemy miętą.

Słoiczek możemy zakręcić i zabrać ze sobą.

Oceń ten przepis