Pudding ryżowy z ulubionymi owocami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 3 porcje
  • 40 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Masło - 1 czubata łyżka
  • Mleko - 1 litr
  • Ryż - 100 g
  • Cukier waniliowy - 1 op.
  • Sól - szczypta
  • Opcjonalnie: cukier - 1 łyżka
  • Ulubione owoce

Pyszne wspomnienie z dzieciństwa – słodkie i zdrowe danie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych.

Przygotowanie

  • Wlać do garnka mleko, dodać masło i sól.
  • Całość zagotować po czym dodać ryż.
  • Gotować na małym ogniu 40 minut, często mieszając (nie przykrywać pokrywką).
  • Pod koniec gotowania dodać cukier waniliowy i wymieszać do rozpuszczenia (ewentualnie można dodatkowo dosłodzić zwykłym cukrem wg uznania) .
  • Przełożyć do pojemników, zostawić do ostygnięcia. Podawać z ulubionymi owocami.

Smacznego 🙂

Oceń ten przepis