Pudding ryżowy z ulubionymi owocami
- 3 porcje
- 40 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Masło - 1 czubata łyżka
- Mleko - 1 litr
- Ryż - 100 g
- Cukier waniliowy - 1 op.
- Sól - szczypta
- Opcjonalnie: cukier - 1 łyżka
- Ulubione owoce
Przygotowanie
- Wlać do garnka mleko, dodać masło i sól.
- Całość zagotować po czym dodać ryż.
- Gotować na małym ogniu 40 minut, często mieszając (nie przykrywać pokrywką).
- Pod koniec gotowania dodać cukier waniliowy i wymieszać do rozpuszczenia (ewentualnie można dodatkowo dosłodzić zwykłym cukrem wg uznania) .
- Przełożyć do pojemników, zostawić do ostygnięcia. Podawać z ulubionymi owocami.
Smacznego 🙂