Pomidorowy makaron z cukinią

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Cebula, mała - 1 sztuka
  • Cukinia, mała - 1 sztuka
  • Pomidory suszone w oleju - 1 garść
  • Oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy - 0,5 słoiczka
  • Sól
  • Oregano, zioła prowansalskie, papryka ostra np. Magros
  • Makaron spaghetti bezglutenowy - ok. 170 g
  • Ser żółty do posypania

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię. Następne dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy jeszsze przez chwilę, aż cukinia będzie miękka. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy. W między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Makaron dodajemy do sosu, wszystko mieszamy. Na końcu posypujemy serem żółtym. Smacznego 🙂

Oceń ten przepis