Pomidorowy makaron z cukinią
- 2 porcje
- 45 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Cebula, mała - 1 sztuka
- Cukinia, mała - 1 sztuka
- Pomidory suszone w oleju - 1 garść
- Oliwa z oliwek - 1 łyżka
- Koncentrat pomidorowy - 0,5 słoiczka
- Sól
- Oregano, zioła prowansalskie, papryka ostra np. Magros
- Makaron spaghetti bezglutenowy - ok. 170 g
- Ser żółty do posypania
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię. Następne dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy jeszsze przez chwilę, aż cukinia będzie miękka. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy. W między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Makaron dodajemy do sosu, wszystko mieszamy. Na końcu posypujemy serem żółtym. Smacznego ?