Pomidorowa owsianka

Oceń przepis

Średnia ocena: 3.5
  • 1 porcja
  • 10 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Bezglutenowe płatki owsiane - 50 g
  • Woda - 150 ml
  • Ketchup - 2 łyżeczki
  • Szynka - 1 plaster
  • Ser żółty - 1 plaster
  • Sól
  • Pieprz
  • Koperek

To danie jest wariacją na temat tradycyjnej owsianki, którą z reguły je się na słodko. Przygotowuje się je bardzo szybko, a w dodatku przełamuje monotonię naszych posiłków zabieranych do szkoły czy pracy. Polecam spróbować 🙂

Przygotowanie

  • płatki zalewamy wodą
  • dodajemy sól oraz pieprz
  • gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia ciągle mieszając
  • gdy owsianka będzie już gęsta dodajemy ketchup, mieszamy i ściągamy z ognia
  • szynkę i ser siekamy
  • dodajemy do owsianki i mieszamy do momentu rozpuszczenia sera
  • przekładamy do pojemniczka
  • posypujemy koperkiem

I gotowe!

Oceń ten przepis