Placuszki z jabłkiem i bananem

Oceń przepis

Średnia ocena: 3.5
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Jajka - 2 szt.
  • Mleko - 3 szklanki
  • Mąka Schaer - 2 szklanki
  • Banan - 1 szt.
  • Jabłko - 1 szt.

Na drugie śniadanie dla odmiany polecam placuszki z bananem i jabłkami. Dzięki owocom zbędne jest użycie cukru. Dzieci je kochają 🙂

Przygotowanie

  • Jajka zmiksować, dodać mleko oraz mąkę i dalej miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Następnie dodajemy jabłka i banany pokrojone w plasterki.
  • Wszystko mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor.
  • W celu odsączenia od tłuszczu na chwilę można umieścić na ręczniku papierowym.
  • Następnie pakujemy do lunchboxa dodając np. winogrona oraz pomidorki:)

Smacznego 🙂

Oceń ten przepis