Placuszki bananowe z kremem owocowym

Oceń przepis

Średnia ocena: 3
  • 1 porcja
  • 6 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Placuszki bananowe
  • Banan - 1 sztuka
  • Jajko - 1 sztuka
  • Mąka kukurydziana/ ryżowa/ jaglana bezglutenowe - 2 łyżki
  • Bezglutenowy proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
  • Olej rzepakowy - 1/3 łyżki

Krem owocowy

  • Skyr - 1 opakowanie
  • Dżem truskawkowy - 3 łyżki

Takie placuszki to idealny pomysł na śniadanie, drugie śniadanie czy jako posiłek na wynos 🙂

Przygotowanie

Placuszki:

Banana rozgnieć widelcem, dodaj jajko, mąkę, bezglutenowy proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj. Placuszki smaż na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju do zarumienia.

Krem owocowy:

Skyr wymieszaj z dżemem 🙂

Oceń ten przepis