Placki ziemniaczane

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • -
  • 1 godzina
  • Łatwe

Składniki:

  • Ziemniak - 5 sztuk
  • Cebula - 1 mała sztuka
  • Jajko - 1 sztuka
  • Mąka kukurydziana bezglutenowa - 1/2 łyżki
  • Sól
  • Olej - do smażenia

Klasyk na ciepło lub na zimno, na słono, z sosem, ze śmietaną czy z cukrem!

Przygotowanie

Obrać ziemniaki i zetrzeć na tarce (na papkę), odsączyć na sitku.  Do ziemniaków dodać pokrojoną drobno cebulę, wrzucić jajko, dodać mąkę kukurydzianą, posolić i wszystko dobrze wymieszać. Dużą łyżką lub chochelką nanosić masę porcjami na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Oceń ten przepis