Placki ziemniaczane
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2022/10/20221014_232915-1200x675.jpg)
- 2 porcje
- 1 godzina
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Ziemniaki 400g
- Cebula 100g
- Mąka jaglana 100g
- 1 jajko
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie
Ziemniaki zetrzeć na tarce. Odlać nadmiar wody.
Dodać posiekaną cebulę, jajko, mąkę, pół łyżeczki soli, pieprz. Dokładnie wymieszać.
Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Podawać na ciepło lub zimno z ulubionymi dodatkami.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2022/10/20221014_232915-1128x2000.jpg)