Placek z rabarbarem
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/05/placek-z-rabarbarem-1200x675.jpg)
- 10 porcji
- 1 godzina 50 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Jajko - 4 sztuki
- Cukier - 1 szklanka
- Mąka bezglutenowa - 1 szklanka
- Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
- Olej - 1 łyżka
- Rabarbar - 1-2 łodygi
- Cukier puder - do posypania
Przygotowanie
Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka. Masę jajeczną wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i olejem.
Przełożyć ciasto do blaszki. Na wierzch ułożyć pokrojony na małe kawałki rabarbar. Ciasto piec w temp. 180*C przez około 45 min. Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/05/placek-z-rabarbarem-1200x900.jpg)