Placek z rabarbarem

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 10 porcji
  • 1 godzina 50 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Jajko - 4 sztuki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Mąka bezglutenowa - 1 szklanka
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
  • Olej - 1 łyżka
  • Rabarbar - 1-2 łodygi
  • Cukier puder - do posypania

Nie zapominajmy o naszym wspaniałym rabarbarze! Jest idealny do wypieków!

Przygotowanie

Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka.  Masę jajeczną wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i olejem.

Przełożyć ciasto do blaszki. Na wierzch ułożyć pokrojony na małe kawałki rabarbar. Ciasto piec w temp. 180*C przez około 45 min. Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Oceń ten przepis