Pancakes z niespodzianką

Oceń przepis

Średnia ocena: 3
  • 1 porcja
  • 20 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki teff
  • 1 łyżka mąki jaglanej
  • 2 łyżki mleka
  • odrobina proszku do pieczenia bezglutenowego
  • cukier wanilinowy (wedle uznania)
  • 2 kostki czekolady bezglutenowej
  • 2 daktyle
  • mała garść orzechów (np.: nerkowca, włoskie)

Przygotowanie

1. Białko oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę.

2. Żółtko utrzeć z cukrem wanilinowym, następnie dodać mąki, proszek do pieczenia i mleko – zmiksować na gładką masę.

3. Do masy dodać ubite białko i delikatnie wymieszać.

4. Dodać pokruszoną czekoladę i rozdrobnione orzechy oraz daktyle – smażyć na maśle klarowanym.

Oceń ten przepis