Owsiane crumble z owocami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 6 porcji
  • 40 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • 1 opakowanie musli Ocelio z ziarnami i chia
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • drobne owoce świeże lub mrożone takie jak: jagody, maliny, truskawki, wiśnie, porzeczki wg uznania

Owsiane crumble to również doskonały sposób na pyszny deser!

Przygotowanie

  1. Masło wymieszać z musli i 3 łyżkami miodu.
  2. Z pozostałym miodem i sokiem z cytryny wymieszać owoce.
  3. Wszystkie składniki umieścić w żaroodpornym naczyniu i przykryć mieszanką musli.
  4. Deser zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20 – 30 minut

Oceń ten przepis