Owsiane ciasteczka ze słonecznikiem i kokosem

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 24 porcje
  • 35 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Płatki owsiane bezglutenowe - 280 g
  • Słonecznik - 150 g
  • Wiórki kokosowe - 30 g
  • Jajko - 2 szt.
  • Erytrol - 4 łyżki
  • Bezglutenowego Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
  • Masło/olej kokosowy - 100 g

Owsiane ciasteczka ze słonecznikiem i kokosem – to jedno z moich ulubionych dietetycznych słodkości 😉 Przepis dla osób na diecie bezglutenowej i cukrzycowej 🙂

Przygotowanie

  1. W misce należy umieścić wszystkie składniki.
  2. Całość dokładnie wymieszać łyżką lub dłonią.
  3. Następnie łyżką nabierać porcje ciasta wielkości orzecha i formować okrągły kształt.
  4. Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec przez 25 minut w temp. 180 stopni C.

Oceń ten przepis