Omlet z pieczonym bananem

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 9 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Jajka - 2 szt.
  • Kleik ryżowy - 50 g
  • Kakao - 0,5 łyżeczki
  • Banan - 1 szt.
  • Cynamon

Bardzo polecam omleta w nieco innym wydaniu 🙂 Jest przepyszny i bardzo szybki w przygotowaniu. Nawet najmniej doświadczona osoba zrobi omleta bez problemu. Zajadają się nim zarówno dorośli jak i dzieci:) Omlet jest bez cukru, a jednocześnie słodki dzięki dodatkowi w postaci pieczonego banana:) Gwarantuję, kto raz spróbuje, zostanie jego wielbicielem 🙂

Przygotowanie

  • 2 jajka roztrzepać w miseczce.
  • Dodać kakao oraz kleik ryżowy i wymieszać.
  • Tak przygotowane jajka wylać na patelnię i smażyć z dwóch stron.
  • W międzyczasie na małą patelnię pokroić w plasterki banana oraz dodać cynamon wg uznania.
  • Smażyć kilka minut na małym ogniu co chwilę mieszając.
  • Po usmażeniu, omleta wyłożyć na talerz, dodać banany i złożyć na pół. Tak przygotowaną potrawę przekładamy do lunchboxa dodając na „przegryzkę” np. ogórki i zabieramy do szkoły/pracy.

Smacznego 🙂

Oceń ten przepis