Omlet z owocami

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 1 porcja
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Jajko kurze - 2 sztuki
  • Mąka jaglana bezglutenowa - 2 łyżki
  • Jogurt naturalny -40 g (2 łyżki)
  • Owoce leśne

Idealne danie na szybkie śniadanie lub kolację. Lekkie i smaczne 🙂

Przygotowanie

Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczypta soli na sztywna pianę. Dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Następnie stopniowo dosypywać mąkę jaglaną.

Omlet smażyć na odrobinie masełka na średnim, a nawet wolnym ogniu pod przykryciem.

Po usmażeniu udekorować odpowiednią dla siebie ilością owoców leśnych i jogurtem naturalnym.

Smacznego! 🙂

Oceń ten przepis