Omlet szpinakowo-bananowy

Oceń przepis

Średnia ocena: 4.5
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Banan - 120 g (1 szt.)
  • Jaja kurze - 112 g (2 szt.)
  • Płatki owsiane bezglutenowe - 50 g (4 łyżki)
  • Szpinak - 30 g (1 garść)
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 g (szczypta)
  • Olej - 10 g (1 łyżka)

Ciasto można przygotować dzień wcześniej, a omlet usmażyć rano przed wyjściem do pracy/szkoły.

Przygotowanie

Jajka, banana, płatki owsiane, szpinak i szczyptę proszku do pieczenia miksujemy na gładki krem.

Smażymy całość na patelni lub formujemy małe placki (Ø ok. 8 cm) do momentu aż na powierzchni utworzą się pękające pęcherzyki powietrza, następnie przewracamy na drugą stronę.

Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. syropem klonowym, miodem, owocami, orzechami).

Oceń ten przepis