Omlet szpinakowo-bananowy
- 2 porcje
- 10 minut
- Łatwe
Składniki:
- Banan - 120 g (1 szt.)
- Jaja kurze - 112 g (2 szt.)
- Płatki owsiane bezglutenowe - 50 g (4 łyżki)
- Szpinak - 30 g (1 garść)
- Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 g (szczypta)
- Olej - 10 g (1 łyżka)
Przygotowanie
Jajka, banana, płatki owsiane, szpinak i szczyptę proszku do pieczenia miksujemy na gładki krem.
Smażymy całość na patelni lub formujemy małe placki (Ø ok. 8 cm) do momentu aż na powierzchni utworzą się pękające pęcherzyki powietrza, następnie przewracamy na drugą stronę.
Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. syropem klonowym, miodem, owocami, orzechami).