Omlet kukurydziany z farszem twarogowym
- 2 porcje
- 30 minut
- Łatwe
Składniki:
- Jajko - 2 sztuki
- Mąka kukurydziana bezglutenowa - 2 płaskie łyżki
- Ser twarogowy - 200 g
- Śmietana - 1 łyżka
- Cebula czerwona - 1 sztuka
- Pomidor - 1 sztuka
- Bazylia - kilka listków
- Pieprz
- Papryka słodka
- Sól
- Olej - do smażenia
Przygotowanie
Jajka, mąkę i sól do smaku mieszamy dokładnie trzepaczką, a następnie wylewamy masę na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoto.
Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy śmietanę oraz drobno posiekaną cebulę, pokrojoną bazylię i przyprawy. Wszystko mieszamy.
Kroimy pomidora w pół księżyce, rozkładamy na talerzu. Omlet dzielimy na dwie połowy i smarujemy każdą farszem. Zwijamy jak naleśniki.