Omlet kukurydziany z farszem twarogowym

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Jajko - 2 sztuki
  • Mąka kukurydziana bezglutenowa - 2 płaskie łyżki
  • Ser twarogowy - 200 g
  • Śmietana - 1 łyżka
  • Cebula czerwona - 1 sztuka
  • Pomidor - 1 sztuka
  • Bazylia - kilka listków
  • Pieprz
  • Papryka słodka
  • Sól
  • Olej - do smażenia

Bo kto powiedział, że omlety je się tylko na słodko?

Przygotowanie

Jajka, mąkę i sól do smaku mieszamy dokładnie trzepaczką, a następnie wylewamy masę na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoto.

Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy śmietanę oraz drobno posiekaną cebulę, pokrojoną bazylię i przyprawy. Wszystko mieszamy.

Kroimy pomidora w pół księżyce, rozkładamy na talerzu. Omlet dzielimy na dwie połowy i smarujemy każdą farszem. Zwijamy jak naleśniki.

Oceń ten przepis