Omlet à la pizza

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 10 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

Omlet

  • Jajka - 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • Oregano
  • Bazylia
  • Tymianek

Sos pomidorowy

  • Przecier pomidorowy - 3 łyżki
  • Sól
  • Suszone zioła
  • Czosnek granulowany
  • Szczypta cukru

Dodatki

  • Pieczarki - 2 szt.
  • Cebula - 1 kawałek
  • Oliwki - 1 garść
  • Kukurydza - 1 garść
  • Nieaktywne drożdże bezglutenowe - 1 łyżka
  • Rukola/szczypiorek

Ciekawe połączenie omletów i pizzy, które idealnie pasuje na drugie śniadanie. Świetne danie, aby wziąć ze sobą do pracy lub szkoły.

Przygotowanie

  • Pieczarki, cebulę i oliwki pokrój w plastry.
  • Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wrzuć cebulę i pieczarki i usmaż na złoty kolor.
  • Jajka roztrzep widelcem razem z przyprawami.
  • Na patelni rozgrzej olej i wlej jajka. Przykryj patelnię pokrywką.
  • Gdy omlet zetnie się od spodu, przekręć go na drugą stronę.
  • W międzyczasie wymieszaj składniki sosu pomidorowego.
  • Gdy omlet będzie gotowy, posmaruj go sosem, nałóż wszystkie pozostałe składniki i posyp nieaktywnymi drożdżami oraz zieleniną.

Oceń ten przepis