Nadziewane pieczarki

Oceń przepis

Średnia ocena: 3
  • 8 porcji
  • 1 godzina
  • Łatwe

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego z indyka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz
  • 800 g świeżych pieczarek
  • Jajko
  • Bułka tarta bezglutenowa

Tym razem zdecydowałam się na nadzienie pieczarek mięsem mielonym z indyka. Większa połowa już skonsumowana co oznacza, że smakuje wszystkim. Danie polecam zarówno jako obiad jak i zimną przystawkę. Sprawdzi się na każdej „imprezie”.

Przygotowanie

Pieczarki obrać i wyciągnąć łodyżki.

Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, łyżkę jogurtu naturalnego oraz pieprz i sól (wg uznania i smaku). Tak przygotowanym mięsem nadziewać każdy kapelusz pieczarki.

Na talerzu roztrzepać jajko z odrobina mleka, pieprzem i solą. Na drugim rozsypać bułkę.

Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Smacznego!

Oceń ten przepis