Nadziewane pieczarki
- 8 porcji
- 1 godzina
- Łatwe
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego z indyka
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Sól
- Pieprz
- 800 g świeżych pieczarek
- Jajko
- Bułka tarta bezglutenowa
Przygotowanie
Pieczarki obrać i wyciągnąć łodyżki.
Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, łyżkę jogurtu naturalnego oraz pieprz i sól (wg uznania i smaku). Tak przygotowanym mięsem nadziewać każdy kapelusz pieczarki.
Na talerzu roztrzepać jajko z odrobina mleka, pieprzem i solą. Na drugim rozsypać bułkę.
Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!