Muffinki M&M’s

Oceń przepis

Średnia ocena: 2
  • 12 porcji
  • 40 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Mieszanka mąk bezglutenowych do wypieków - 160 g
  • Jajko - 2 sztuki
  • Mleko - 25 ml
  • Cukier - 120 g
  • Olej - 50 ml
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1/5 łyżeczki
  • Kakao - 1 łyżeczka
  • M&M's - 1 małe opakowanie (sprawdź skład przed użyciem, może ulec zmianie)

Należy dokładnie przeczytać skład m&m’s – na chwilę obecną m&m’s w opakowaniu: żółtym (z orzechami) oraz brązowym (z nadzieniem czekoladowym) nie mają glutenu w składzie, ani w ostrzeżeniach.

Przygotowanie

Jajka ubić z cukrem.

Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Masę przelać do papierowych foremek i dodać do każdej kilka m&m’s.

Piec w temp. 180˚C około 15-20 min.

Oceń ten przepis